Vabilica za lov gumena SRNDAĆ HU 290 BUTTOLO-4039

4,290.00 RSD

PODELI:

Nakon naručivanja će Vam stići potvrda narudžbine putem Email-a.

Dodatne informacije kao i Narudžbinu takođe možete izvršiti javljanjem nekoj od naših prodavnica sa kontakt strane.

Opis

Vabilica za lov gumena SRNDAĆ HU 290 BUTTOLO-4039

Hubertus Butolo 290 srndać gumena vabilica je štelujuća za srndaća, srnu i lane.
Njome se oponaša zvuk i uspešno privlače srndaći, uz mekan i prirodan zvuk.
Pažnja: proizvod nemojte izlagati jakom suncu ili visokim temperaturama jer dovodi do oštećenja i promene, čak i gubitka zvuka.

UPUTSTVO ZA UPOTREBU
Uzmite gumenu loptu u ruku tako da palac stoji odozgo na sredini, kao što pokazuje slika A. Lagani pritisak je dovoljan da se dobije ton koji je identičan prirodnom zvuku kojim se oglašava srna. Vidite to na slici B. Da bi se dobio ton koji imitira zvuk straha treba pritisnuti brzo, ali umereno kao na slici C. Treba izbeći prejak stisak, jer će osetljivi delovi time sigurno biti oštećeni.
Fip-ton nastaje kada se gumeni deo pritiskom iz pozicije A dovede u poziciju B ( kao na slici ). Postojeća kapica ima tri otvora; jedan napred i dva sa strane, koji omogućavaju modifikovanje tonova.

Da bi proizvedeni fip-ton bio nežan i prirodan, treba zatvoriti jedan ili dva otvora. Ako želite da Vam jedna ruka bude slobodna, možete staviti odgovarajuće drvce u rupice sa strane.
Ukoliko se ovlaš stave tri prsta preko ovih otvora, ovaj fip-ton će biti naročito tih i čežnjiv.

FIP-TON
Dva fi-stiska, izmedju njih 3 sek.pauze, zatim 10 sek. Pauze, onda 3 fi-stiska, izmedju njih 3 sek. pauze. Ponovo 10 sek. pauze i tako dalje od početka ( prvi red grafike ). Posle tri ponavljanja sledi 2-3 minuta pauze, a zatim možete sve iz početka. Pre svih aktivnosti treba obratiti pažnju na šumove- na položaju treba biti tih što je najviše moguće.

ZVUK STRAHA
Treba uzeti spravu u ruke kao naslici A i stisnuti je da dodje u položaj C ( kao na slici ). Time nastaje zvuk koji liči na “PIA”. Procedura je sledeća: jedno “PIA”, kratka pauza, onda tri “PIA” sa 3 sek. pauze izmedju njih, pa pauza od 5 sek. opet 3 “PIA” sa po 3 se. pauze izmedju njih, pa 15 sek. pauze, zatim sve iz početka, pa 2 minuta pauze. Tri poslednja tona se proizvode drhtavom rukom: ovde je stisak malo oštriji.

Ne treba preterivati sa dozivanjem. što se manje i mirnije doziva, to je uspeh veći. Na početku treba, ako je moguće, sve ovo raditi iz neke torbe ili prekriti spravu nekom krpom da se zvuk nebi daleko čuo. Ukoliko je vetrovito ovo ne treba raditi.
Posle dozivanja treba mirno čekati još 15-tak minuta, jer se često dešava da srndać brzo pobegne, ukoliko se položaj prerano napusti i pritom napravi neki šum.

Pažnja: Ova sprava je napravljena od veoma vrednog materijala. Njen vek trajanja i funkcionisanje zavisi u velikoj meri od pravilnog čuvanja. Ako se dobro čuva, dugo godina može dobro da služi. Kada se ne koristi treba ga čuvati na hladnom i suvom mestu, daleko od prašine; temperatura na kojoj se čuva ne treba da prelazi 15 stepeni. Čuvanje u nekoj maloj kutiji ga štiti od prljavštine, uticaja vazduha i toplote.

Proizvodjač: Hubertus, Nemačka

Dodatne informacije

Brendovi

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.