Nož Fallkniven Hunters- H1zCoS

24,890RSD

Fallkniven H1 lovački nož će brzo postati vaš prvi izbor za obradu divljači i nošenje na lovačke izlete. Svaka karakteristika H1 je usklađena za maksimalnu sposobnost u mnogim situacijama lova.

PODELI:

Nakon naručivanja će Vam stići potvrda narudžbine putem Email-a.

Dodatne informacije kao i Narudžbinu takođe možete izvršiti javljanjem nekoj od naših prodavnica sa kontakt strane.

Opis

Nož Fallkniven Hunters- H1zCoS

Fallkniven H1 nož je veoma zgodan nož impresivne snage. H1 je naš prvi pravi lovački nož i ispunjen je istorijom klasične severnoskandinavske umetnosti izrade noževa. Zbog ovog nasleđa, H1 nema standardni štitnik za prste, ali je bezbednost držanja poboljšana zahvaljujući ergonomski oblikovanoj teksturiranoj ručki od termorun plastike.. Zbog oblika rukohvata i dizajna ručke, H1 je za iskusne lovce i ljude na otvorenom zbog drške oblika trebalo bi da budete iskusan lovac ili izletnik da biste bili sigurni da možete bezbedno da koristite ovaj klasični, ali napredni lovački nož.

Futrola
za H1 je brizgana plastična futrola koja nudi modernu, bezbednu i snažnu kombinaciju kvaliteta koja treba da zadovolji sve korisnike. Futrolom se može rukovati jednom rukom i veoma se lako pere.

Čelik
Oštrica je napravljena od specijalnog nerđajućeg čelika zvanog Lam. CoS (laminirani kobaltni specijalni čelik). Posle višegodišnjeg korišćenja ovog čelika možemo zaključiti da je to veoma dobro izbalansiran i pristupačan čelik. Ima finu ravnotežu između oštrine i snage, ali se i dalje relativno lako izoštrava. Kaljen je i kaljen na 60 HRC, tvrdoću koju smo smatrali idealnom za ovaj čelik u smislu oštrine i čvrstoće.

Funkcija sečiva
Poseban dizajn sečiva H1 je za obradu divljači prilikom lova. Nož H1 može izgledati drugačije, ali radi veoma dobro. U mnogim aspektima učinak noža zavisi od osobe koja zaista drži nož. Znati gde i kako postaviti ispravan rez u divljači je vaše znanje. Lovci treba da izbegavaju loše rezove, da drže dlake dalje od mesa, da spreče presecanje organa i da minimiziraju krv koja teče na divljač i lovca. Kombinacija veštog lovca i dobro dizajniranog noža je nepobediva! Rezovi su dobro postavljeni, divljač se održava čistom i nema nepotrebnih posekotina u mesu ili organima.

Dizajn sečiva
Fallkniven H1 je kako izgleda optimalni lovački nož. Verujemo da je savršena dužina lovačkog sečiva oko četiri do pet inča, a ne mala sečiva od dva inča koja se često prodaju lovcima. Lovački nož H1 je po dizajnu blizak profesionalnom mesarskom nožu. Pravilna dužina sečiva mora biti kombinovana sa oblikom sečiva koji obezbeđuje dugu, efikasnu ivicu za dranje divljači, i što je najvažnije, vrh koji je pravilno oblikovan za performanse prodiranja jer lovački nož mora dobro da funkcioniše duž ivice i na vrhu. Vrh lovačkog noža H1 dizajniran je za pomoć pri dranju kože tako što prolazi uz kozu bez sečenja po mesu.

Zaključak
Fallkniven H1 lovački nož će brzo postati vaš prvi izbor za obradu divljači i nošenje na lovačke izlete. Svaka karakteristika H1 je usklađena za maksimalnu sposobnost u mnogim situacijama lova. Od oštrog, snažnog i izdržljivog čelika za sečivo sa debljinom sečiva od 0,2″, preko oštrih konveksno brušenih sečiva, do ravne i ergonomske drške od termorun gume, do izuzetno kompaktne veličine, H1 će služiti zahtevnim potrebama iskusni lovci i pravi izletnici.

Dodatne informacije

Brendovi

Fallkniven

Recenzije

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.

Slični Proizvodi